4. toukokuuta 2013

Kevättalven käsitöitä

Kevättalven aikana sain aikaiseksi taas hieman talvisia lämmikkeitä. Halusin tehdä veljeni lapsille toisetkin sukat, jotka olisivat ohuemmat kuin 7-veljestä -langasta neulotut sukat. Sukkalangoiksi valikoitui Novitan Nalle-lanka, jota olin itse asiassa ostanut alkuvuodesta juuri kyseisten lasten sukkia ajatellen. Tällä kertaa tein sukista hieman isommat kuin talven sukista, jotta nämä ohuemmat sukat mahtuisivat lasten jalkaan vielä ensi syksynä ja mahdollisesti talvenakin.

Veljen tytölle neuloin uudesta Nalle Luontopolku -langasta sukat. Värissä kesäkimppu oli mukavan pirteät värit, joista ajattelin tytön tykkäävän. Sain annettua sukat tällä kertaa henkilökohtaisesti ja olipa mukava huomata kuinka tyttö iloisena laittoi sukat jalkaan, eikä niitä sitten ottanutkaan jaloistaan loppupäivänä pois.





Veljen tytön villasukat
Lanka: Novita Nalle Luontopolku
Menekki: 58g, koko n. 35-36
Puikot: 3mm sukkapuikot
Ohje: Novitan perussukka

Veljen pojalle, kummipojalleni, tein myös Nalle Luontopolku sekä yksivärisestä Nallesta sukat. Luontopolku-langan nimi on joki. Halusin yhdistää kirjavaan lankaan yksiväristä lankaa, jotta sukat saisivat hieman rauhallisemman yleisilmeen. Varren ja kärjen lisäksi sukan kantalappu on tehty yksivärisellä langalla.  Mielestäni sukkien lopputulos on aivan hyvä, näin väriensä puolesta.





Kummipojan villasukat
Lanka: Novita Nalle ja Nalle Luontopolku
Menekki: 82g, koko n. 40
Puikot: 3mm sukkapuikot
Ohje: Novitan perussukka




Kimppakuvaan tuli mukaan tytön jalan melko mojova mustelma. Meidän talouden takka vaikuttaa olevan sellainen paikka, jonka päälle on ollut kiva kiivetä ja hypätä sieltä kovalle klinkkerilattialle. Useampi varoittelukaan ei auttanut, vaan takan päälle kiipeämistä jatkui siihen asti kunnes jalkaan sattui. Kylmägeeli hoiti säryn, muistoksi tuli mustelma.


Sukkien teossa näyttää minulla olevan haasteena se, että saisin tehtyä sukkien varsista sen verran joustavat, jotta ne olisi helppo vetäistä jalkaan. Käsialani on ainakin sukissa melko napakka, jonka vuoksi esimerkiksi alkuvuonna lapsille tekemäni 7-veljestä sukat olivat kuulemma sellaiset että ne oli vaikea saada ensimmäisellä kerralla jalkaan. Pojan sukan olin tällä kertaa tehnyt naisten sukan silmukkamäärällä ja loin silmukat kahdelle puikolle. Tästä huolimatta kun poika yritti laittaa sukkia jalkaan ensimmäistä kertaa, ei hän meinannut saada sukkia jalkaansa. Häntä piti itse asiassa hieman opastaa, millä tekniikalla sukat kannattaa laittaa jalkaan. Tällä ohjeistuksella hän sai sukat jalkaansa ja jalassa ne pysyivätkin sitten loppupäivän, joten taisi niistäkin tulla ihan mieluisat sukat omistajallensa.

Tyttö ehti ottaa omat sukkansa käyttöön edellisenä päivänä, ennen kuin kuvaussessio pidettiin. Huomasin, että sukat olivat jo hieman nukkaantuneet kantapäiden kohdalta ja hieman muualtakin sukkien pohjista. Otin sukista muutaman lähikuvan, jotka ajattelin lähettää Novitalle reklamaation kera. Vielä en ole saanut aikaiseksi laatia reklamaatiota, mutta kyllä on kumma kun jo vajaan yhden päivän käytön jälkeen sukkien pohjat ovat pienellä nypyllä. Toivottavasti kyseessä oli vain joku "maanantaikerä", ettei nuo kaikki Nalle Luontopolku -langat olisi tuollaisia. Joka tapauksessa harmittaa, kun  antamani sukat nukkaantuivat jo noin pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti