21. maaliskuuta 2013

Hame viime vuodelta

Koska vanha blogini on ollut Vuodatuksen ongelmien vuoksi jo pitkän aikaa unten mailla, ajattelin että voinen varmastikin näyttää täällä uudessa blogissa myös sellaisia käsitöitä joita ei ole vanhassa blogissa esitelty.

Tämä kyseinen neule on melko erikoinen tekele minun neulekategoriaan. Syy on siinä, että kyseessä on hame joita en käytä oikeastaan ollenkaan. Juhlatilaisuuksiin laitan yleensä mekon, en hametta. Tämä malli oli kuitenkin mielestäni niin nätti, että sitä oli pakko päästä kokeilemaan. Liekö arvaatte jo tämän perusteella, minkälaisesta hameesta on kyse? Kyllä, kyseessä on tuo kuuluisa Missioni-kuviolla tehty siksakhame. Tämän hameen ohje ilmestyi jo viime kesänä, malli oli myös sitten Novita syksy 2012 -lehdessä.

Oikeastaan yksi syy, miksi halusin koittaa tuota hameen tekoa oli se, että saisinpa siinä samalla tuhottua lankavarastoani. Hame on tehty 7-veljestä -langasta ja tätä lankaa varastostani löytyy useampia eri värisiä keriä. Lehden mallissa olleet värit ruskea, beige, keltainen, valkoinen ja petrooli olivat oikein kauniit, mutta en viitsinyt tuollaista kokeilutyötä varten mennä kauppaan ostamaan lisää 7-veikkaa.

Itse olen valitsemieni värien lopputulokseen oikein tyytyväinen. Halusin, että hameessa korostuu harmaa ja petrooli. Pieneksi ns. piristysväriksi halusin ottaa mukaan turkoosin.


Siksakhame
Lanka: Novita 7-veljestä
Menekki: vähän reilu 300g
Puikot: 4mm 80 cm pyöröpuikot
Ohje: Novita syksy 2012


Kun olin tekemässä hametta, huomautin useampaan kertaan miehelleni että katsos kun voi olla myös sellaisia käsitöitä, joita varten ei tarvitse ostaa yhtään lisää lankaa. Häntä asia lähinnä huvitti ja näytti peukkua ylöspäin.

Hameen mallikuvio on todella helppo, mitään vaikeuksia itse hameen tekemisessä ei ollut. Vähän vaan harmittaa tuo, kun tein hameeseen vain ohjeessa mainitun mittaisen resorin vyötärölle. En lainkaan ajatellut että olisiko resori mahdollisesti syytä tehdä niin pitkäksi, että sen voisi ns. taittaa kaksinkerroin ja laittaa kuminauhan sitä varten muodostuneeseen kujaan. No lehdessä mallilla on kuvassa vyö juuri tuon resorin päällä, joten ehkä tuota kikkaa voi käyttää siinä vaiheessa jos tuntuu, että resori lörähtää liian löysäksi.

Koska minä en yrittänyt juoksuttaa työssä olevia lankoja, oli tämän neuleen haastavin kohta itse työn viimeistely: lankojen päättely. Olen niin laiska päättelemään lankoja, että yleensä tämän vuoksi jotkin neuleet jäävät keskeneräisiksi kun haluan syöksyä jo tekemään jotain uutta käsityötä. Kun tuo kuva on otettu, en itse asiassa ollut siihenkään mennessä saanut vielä tehtyä kokonaan viimeistelyä koska hameen pingotus oli edelleen tekemättä. Langan pätkiä ei sentään enää hameessa roikkunut, vaan ne olin sisukkaasti päätellyt.

Aika näyttää, tohdinko käyttää tuota hametta joskus julkisilla paikoilla vai tuleeko siitä ihan vaan kotihame.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti