10. maaliskuuta 2013

Sukkia sukulaisille

Viime vuodelta tahtoi jäädä jonkinlainen sukkavaihde päälle, joten tein muutamat sukat lahjaksi sukulaisille. Ihan perussukkia ovat, mutta niitä oli mukava tehdä tv:tä katsellessa. Perussukan teko alkaa itseltä luistaa sen verran "aivottomasti", että enää pitää kantalapun ja kantapään kavennuksien kohdalla hieman lunttia ohjetta. Tämä on sinänsä ihan hyvä "saavutus" itselleni, koska edellisten sukkien tekemisestä on kulunut jo monta vuotta.

Ensimmäisenä puikoille pääsivät sukat kummitytölle.

Kummitytön villasukat
Lanka: Novita Polkka
Menekki: 70g, koko n. 35
Puikot: 3,5mm sukkapuikot
Ohje: Novitan perussukka

Tammikuun puolivälissä oli isoveljeni syntymäpäivä. Olen tehnyt hänelle villasukat reilut 10 vuotta sitten ja täytyy sanoa, että niistä tuli melkoiset mörvelöt. Käsialani oli tällöin löysää ja taisinpa tehdä sukat liian suurilla puikoillakin. Koska sukat pyörivät veljeni jaloissa miten sattuu, nimesi hän ne oivasti huolettomiksi sukiksi. Jospa nämä lahjasukat kuitenkin pysyisivät jalassa ja lämmittäisivät mukavasti varpaita. Lisäksi lankana on yli 10 vuotta vanhaa 7-veljestä lankaa, jonka vuoksi toivon että nämä sukat pysyisivät hyvinä pitkään. Vanhat Novitan langat kun ovat olleet paljon parempilaatuisia kuin nämä uudet langat.Veljen villasukat
Lanka: Novita 7-veljestä
Menekki: 138g, koko 41
Puikot: 3,5mm sukkapuikot
Ohje: Novitan perussukka


Veljeni lapsilla on kummallakin "sopivasti" syntymäpäivät helmikuussa. Ajattelin tehdä heille lahjaksi villasukat ja sujauttaa sukkien sisään hieman rahaa.

Tytölle tein sukat hänen lempiväristään turkoosista, johon olin tehnyt varteen pienet raidat turkoosista Novitan 7-veljestä Polkka -langasta.Veljen tytön villasukat
Lanka: Novita 7-veljestä ja Novita 7-veljestä Polkka
Menekki: 80g, koko 35
Puikot: 3,5mm sukkapuikot
Ohje: Novitan perussukka


Veljen pojan yksi lempiväreistä on tällä hetkellä musta. Ilmeisesti toivomuksena oli saada sukat, joissa olisi hänen jalkapallojoukkueen logon värit. Näinpä tein hänelle synttärilahjaksi sukat, jotka omasta mielestäni ovat kirkuvan keltaisten raitojen vuoksi "ampparisukat". 

Ilmeisesti jossain vaiheessa tällä ampparisukkien tekijällä oli mennyt silmät hieman ristiin, kun varren raitoihin oli tullut yksi virhe. Sitäpä ei kauaa kestä etsiä alla olevasta kuvasta. Harmittaa niin vietävästi, mutta huomasin virheen vasta kun olin jo päätellyt langatkin koko sukasta, niin eihän sitä enää olisi voinut purkaa. Kokonaan uusi sukka siinä olisi pitänyt tehdä. Täytyy vaan toivoa, että kummipoika silti tykkää sukista, virheestä huolimatta. Ainakin tuo yksi vääränlainen raita antaa sen käsin tehdyn leiman sukille, jos ei muuta. :)Kummipojan villasukat
Lanka: Novita 7-veljestä
Menekki: 86g, koko 39
Puikot: 3,5mm sukkapuikot
Ohje: Novitan perussukka


Veljen tytön sukkiin käytettyä sukkalankaa jäi yli, joten päätin vihdoin ja viimein tehdä kännykälleni suojapussin. Nolottaa aivan tunnustaa, että aluksi kännykkä kulki käsilaukussani lapasessa, kun halusin että kännykkä säästyisi pahemmilta naarmuilta. Äitinikin näki kerran viritelmäni kun kaivoin käsilaukustani kännykkää ja kysyi, että mikäs systeemi tuo on! No, nyt on kännykkäkin saanut viimein oman "sukan".


Kännykkäpussi
Lanka: Novita 7-veljestä
Menekki: 16g
Puikot: 4mm puikot
Ohje: omasta päästä

2 kommenttia:

  1. Sukkia on mukava neuloa, etenkin perussukkaa. Oiva telkkarin katselu neule.

    VastaaPoista
  2. Lankarulla: näin on. Perussukkaa koko ajan samasta langasta tehtynä, on kyllä mukavan "aivoton" työ jolloin televisiota voi katsella helposti. Kiitos kun kävit blogissani ja kiitos kommentista!

    VastaaPoista