19. helmikuuta 2013

Lämmikettä talvipakkasille

Aloitin jo itse asiassa viime talvena tekemään näitä lämmikkeitä talvipakkasten varalle, mutta sain ne vasta nyt viimeisteltyä. Kyseessä on huppukauluri ja lapaset.

Kaulurin tein helmineuleena, joka ei kyllä langan kirjavuuden takia juurikaan erotu. Silmukkamäärään otin viitettä jostain Novitan ohjeesta ja sovelsin sitä omaan tekeleeseeni. Halusin tehdä hieman korkeamman kaulurin, koska halusin siitä tulevan niin pitkän, että sen pystyy tarvittaessa nostamaan myös pään suojaksi. Tämä on mielestäni kätevä, jos ei halua sotkea kampaustaan. Itselläni kampauksen sotkeminen tarkoittaa lähinnä sitä, että pipo lyttää ja sotkee otsatukan.



Huppukauluri
Lanka: Novita frida
Menekki: 182g
Puikot: 7mm pyöröpuikot
Ohje: soveltaen Novita syksy 2010, malli 27

Viime talven lovikka-buumin aikana minäkin koitin tehdä lapaset pitkästä aikaa. En ole varma, olenko tehnyt viimeksi lapaset joskus vajaana parikymppisenä. Kummipojalle värkkäsin aikoinaan lapaset, mutta mielestäni niitä ei lasketa koska kyseessä oli vauvan peukalottomat lapaset.

Nämä lapaset on tehty kaksinkertaisella langalla. Melko napakat näistä tuli, ei voi miksikään perinteisiksi lovikoiksi sanoa. En viitsinyt tehdä lapasten varsiin niitä lovikoihin kuuluvia langanpistojakaan, mielestäni nämä saavat välttää tällaisenaan. Koska lapasista tulivat pieniin käsiini juuri sopivat, ei näiden alle pysty laittamaan lisälämmikettä. Mielestäni lapasista tuli kuitenkin aivan mukavat. Kuvauspäivänä pakkasta oli sellaiset kymmenisen astetta, aurinko paistoi eikä tuullut. Tällöin ainakin lapasilla pärjäsi ulkona aivan hyvin. Seuraavat lapaset aion tehdä paksummilla puikoilla ja jos käsialakin sattuisi muutoinkin olemaan vähän löysempää, niin tiedä vaikka puikoilta putkahtaisi jotain lovikkoihin enemmän viittaavaa lapasta.




Puro-lapaset
Lanka: Novita Puro
Menekki: 88g
Puikot: 5mm sukkapuikot
Ohje: Novita kevät 2012, soveltaen mallia 3

Kuvauspäivänä oli muuten maassa ihana uusi lumi, jonka huomaa tuosta ylemmästä lapaskuvasta. Pieni pakkanen ja kaunis auringonpaiste tekivät kuvaussessiosta mukavan. Tuoreelle lumelle oli kiva asetella käsitöitä kuvattavaksi. Kyllä se kevät sieltä vaan tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti