21. tammikuuta 2013

Lahjahuivi

Ystäväni täytti joulun aikaan pyöreitä vuosia ja halusin muistaa häntä jollain itse tehdyllä lahjalla. Etsin pitkään sopivaa mallia, ajatuksena oli jos tekisin jonkinlaisen huivin. Kauniita pitsihuiveja on vaikka kuinka paljon, mutta halusin tehdä ystävälleni huivin, joka olisi oikein lämmin ja lämmittäisi hartioita istumatyötä tehdessä. 

Päädyin tekemään huivin 7-veljestä Raita -langasta vaikka toki tiedän, että tämä ei ole mikään yleinen hartiahuivilanka. Vielä en ole huomannut kysyä, onko huivi ollut toimiva siinä tarkoituksessa mihin sen tarkoitin, mutta mielestäni sitä faktaa ei voi kieltää etteikö huivista olisi ainakin tullut lämmin.

Malliksi valitsin lopulta Suuri Käsityö -lehdessä esitellyn niin sanotun krokohuivin. Mielestäni tässä mallissa nuo "suomut" tekevät huivin pinnasta kivan näköisen.


Krokotiilihuivi
Malli: Suuri Käsityö 9/2012, mallinro 46
Lanka: 7-veljestä Raita
Langan menekki: 408 g
Koukku: 4

Tykästyin huivimalliin sen verran, että saatan tehdä myöhemmin sellaisen jostain ohuemmasta langasta. Vaikka ei olisikaan mikään mestari virkkaamisessa, osaa mielestäni aloittelijakin tällaisen tehdä. Jopa minä joka en ole kovinkaan paljon virkannut, sain tällaisen huivin aikaiseksi!

2 kommenttia:

 1. Kaunis ja hyvin onnistunut huivi :). Toisessa postauksessa olevista lapasistasikin tykkään kovasti.

  Onnea tuoreelle blogillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tikutin kommenteistasi. Huivin lopputuloksesta tykkään kyllä itsekin ja lapasista tuli sellaiset mukavat joulun punaiset. Lapasten saajakin oli oikein ilahtunut lahjastaan. :)

   Poista