14. tammikuuta 2013

Tästä se lähtee

Blogini ensimmäiseksi käsityöraportiksi kirjoittelen muutamista neuleista, jotka tein jouluksi.

Erilaiset neulotut koristepallot tuntuvat olevan nyt pop. Itse en ole aiemmin näitä vielä väkertänyt, mutta kun Novitan viimeisimmässä lehdessä sattui olemaan muutamien joulupallojen ohje, päätin kokeilla millaista jälkeä syntyy. Palloja oli ihan mukava tehdä, vaikka kyllä näiden pikkupalluroiden tekemiseenkin aikaa sai jonkin verran käyttää. Kaapista löytyi vielä sopivasti vanua, joten tarvikkeet palloihin löytyivät helposti.


Malliksi poimin lehdessä olevista malleista mielestäni kauneimman, joulusydämen. Väkersin näitä palloja nelisen kappaletta, tai itse asiassa viisi, mutta yhteen en sitten tehnyt tuota ripustuslenkkiä. Lankaa näihin neljään palloon meni aivan olematon määrä, täytteineen nämä neljä joulupalloa painoi vajaa 50 grammaa. Nämä pallot sujahtivat joulupukin pussiin ilahduttamaan ystävää.
Neulepallot
Malli: Novita talvi 2012, mallinro 62
Lanka: Novita Wool
Puikot: 3 mm


Halusin ilahduttaa jouluna äitiäni jollain pehmeällä paketilla, joka sisältäisi jotain itse tehtyä. Sain tehtyä sopivasti ennen joulua pörröiset lapaset, joiden ajattelin sopivan sellaisille pakkaislle kun nahkahanskojen päälle haluaa laittaa vielä lapaset. Ainakin itselläni ja äidilläni on tapana tehdä näin, kun pakkasta on enemmän, eikä pelkillä lapasilla tai nahkahanskoilla pärjää ulkona.


Pörrölapaset
Malli: Novita talvi 2012, mallinro 73
Lanka: Novita Softy ja 7-veljestä
Puikot: 8 mm

Jouluisten käsitöiden jälkeen vuorossa olikin lahja ystävälle, josta lisää seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti